skip to Main Content

Varjenje je naša strast. Sodelujemo z evropskimi strokovnjaki s področja uporovnega varjenja in sledimo trendom v industriji. Nenehno izobražujemo našo ekipo in negujemo inovativnost.
Podjetje deluje na področju uporovnega varjenja od leta 1969. Smo družinsko podjetje s tradicijo in trenutno v podjetju dela že druga generacija družine. Načrtujemo in proizvajamo industrijske stroje za točkovno, kolutno, bradavičasto in mikro uporovno varjenje. Nahajamo se v kraju Ločica ob Savinji, Polzela.

Skozi leta smo postali znano podjetje, ki je usmerjeno v načrtovanje in proizvodnjo strojev za uporovno varjenje s svojo blagovno znamko. Naše področje dela:

 • točkovno, bradavičasto in kolutno uporovno varjenje,
 • enofazni varilni stroji z linearnim hodom varilnih ročic,
 • trofazni varilni stroji z enosmernim varilnim tokom in linearnim hodom varilnih ročic,
 • MFDC – srednje frekvenčni varilni stroji z enosmernim varilnim tokom in linearnim hodom varilnih ročic,
 • Robotske varilne klešče za točkovno in šivno varjenje,
 • stroji za obrt in manjša podjetja s škarjastim hodom varilnih ročic,
 • več točkovni-bradavičasti uporovni varilni stroji,
 • avtomatizacija uporovnega varjenja,
 • potrošni material za uporovno varjenje (varilne kapice, elektrode, nosilci elektrod, lamelni fleksibilni vodniki itd),
 • rezervni deli za uporovne varilne stroje (transformatorji, krmilniki, pnevmatski cilindrii, itd),
 • merilna oprema.

Varjenje je naša strast. Veselimo se sodelovanja z vami!

slavolok-kocevar
Zgodovina

1969
Podjetje KOČEVAR d.o.o., takrat imenovano ELEKTROMEHANIKA – VARILNA TEHNIKA, je bilo ustanovljeno leta 1969, ko je mlad inženir Jože Kočevar, z manjšo investicijo začel razvijati in proizvajati aparate za obločno varjenje.

1970-1979
Jugoslovanski trg je zahteval velike količine strojev za obločno varjenje, zato je podjetje hitro raslo. Do konca desetletja je podjetje v zasebni lasti imelo 25 zaposlenih in je širilo paleto izdelkov na različne vrste strojev za obločno in uporovno varjenje.

1980-1989
Od leta 1984 dalje je podjetje začelo s proizvodnjo prvega stroja za mikro točkovno kondenzatorsko varjenje. Naši stroji za mikro uporovno varjenje so se iz leta v leto izpopolnjevali, s poudarkom na funkcionalnosti in enostavni uporabi.

1990-1999
Po letu 1990 je naše podjetje, ki se je takrat imenovalo KOČEVAR & THERMOTRON, povečalo delež prodaje na evropskem trgu. Namesto masovne proizvodnje smo se usmerili v proizvodnjo strojev prilagojenih željam in potrebam naročnika ter poudarkom na kvaliteti. Ekipa inženirjev v podjetju je razvila naš prvi stroj za vzdolžno in prečno kolutno varjenje ter kasneje še stroj za sočelno uporovno ter sočelno obžigalno varjenje. Hkrati s proizvodnjo standardnih strojev, smo pričeli tudi z razvojem in proizvodnjo namenskih strojev za točkovno ter kolutno varjenje po zahtevah kupcev.

2000-2009
V novem tisočletju se je naš razvojni oddelek osredotočil predvsem na varnost pri delu z našimi stroji za bradavičasto in šivno uporovno varjenje. Kasneje smo kupcem v avtomobilski industriji predstavili robusten stroj za uporovno varjenje, namenjen kupcem za zahtevno okolje v avtomobilski industriji. Namenski stroji z različnimi orodji za varjenje bodo konkurenčna prednost našega podjetja v naslednjem tisočletju, ko druga generacija družine prevzema vodenje podjetja.

2010-2019
Naši novo razviti stroji, ki so skonstruirani in proizvedeni v našem podjetju, so sestavljeni iz visoko kakovostnih komponent. V podjetju uporabljamo natačno izdelavo, najnovejše tehnologije in inovativne rešitve. Ker sledimo trendom pri proizvodnji železniških potniških vagonov, smo po zahtevah končnega naročnika razvili lahke robotske varilne klešče, z velikim iztegom ročic ter visoko varilno silo. Naši stroji so že pripravljeni na industrijo 4.0 in jih je možno tudi avtomatizirati.

Back To Top